Hasznos tippek

Mit vegyünk figyelembe a műanyag ablak vásárlásakor?

Egy új műanyag ablak nem a legolcsóbb beruházások közé tartozik, éppen ezért körültekintően kell eljárni annak kiválasztásakor.

Fontos, hogy tisztában legyünk a műanyag ablakok hőszigetelő képességével.

Lehet, hogy a számunka kedvező áru műanyag ablak tűnik a szimpatikusabbnak, de vajon évek múlva is meg fogja érni a kevésbé hőszigetelő műanyag ablak alkalmazása?

Elsősorban tehát érdemes meghatározni a szükséges hőszigetelési igényünket, de mivel egy ablaküveg nem csak hőszigetelő tulajdonsággal bír, ki kell térnünk más, egyéb szigetelő tulajdonságaira is.

Például a hangszigetelésre, ez a tulajdonság leginkább azok számára lehet fontos, akik nagy forgalmat lebonyolító autóutak mentén laknak.

Az igényeinknek és persze a pénztárcánknak leginkább megfelelő műanyag ablak kiválasztásához kérjük szakszerű segítséget.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szakembert a műanyag  ablakcsere lebonyolításához?

Egy szakember kiválasztása előtt érdemes megtekinteni a vállalkozás honlapját, mely sok tekintetben utalhat magára a munkavégzés minőségére is, és persze kihagyhatatlan lépés a referencia munkák megtekintése is.

Érdemes a szolgáltatások területét nagy alapossággal végig járni, mivel a teljes körű szolgáltatás egyes esetekben nem szó szerint értendő.

Tájékozódjunk, hogy egy ablakcsere során a szakember mit vállal!

Biztosítja-e a már feleslegessé vált, régi ablak és törmelék elszállítását?

Vállalja-e a munkavégzés utáni helyreállítást és takarítást?

Alkalmazkodik-e az általunk meghatározott ablakcsere időpontjához?

 

Hogyan válasszunk az árnyékolás technikai termékek közül?

Régebben a fából előállított redőnyöket alkalmazták leginkább, már azonban a műanyag-, és alumínium redőny lett a legkeresettebb árnyékolástechnikai termék. Az, hogy melyiket választjuk az utóbbiak közül csak az egyéni igényeinek és a rendelkezésre álló anyagi kereten múlik.

Az alumínium redőny, bár költségesebb, de minden bizonnyal tartósabb a műanyag redőnyhöz képest. De akinek nem alapfeltétel a magas külső környezeti ellenálló képesség, annak a műanyag redőny tökéletes megoldást jelent a fény-, hang- és a hőszigetelés problémájára.

 

Műanyag nyílászárók karbantartása

Otthonunk állapotának megőrzése a mindennapos feladatok közé tartozik és ide nemcsak a takarítás sorolható, de a kisebb-nagyobb karbantartási, illetve javítási munkák is. Azonban ezek lehetnek olyan jellegűek is, hogy ha nem vagyunk kellően tájékozottak, akkor ronthatunk berendezéseink állapotán. A nyílászárók karbantartása is ezek közé tartozik, ezért inkább fogadja meg néhány hasznos tanácsunkat, így műanyag ablakai és ajtói biztosan hosszú életűek maradnak.

  • Nedves ronggyal törölgessük le a keretet, illetve az ajtólapokat, a vasalatoknál puha ecsetet használhatunk a nyílások portalanítására.
  • Az műszerolaj kiválóan alkalmas arra, hogy évente egyszer megolajozzuk műanyag nyílászáróink mozgóalkatrészeit, elkerülve a bosszantó nyikorgást.
  • A szigetelőgumikat erre a célra kiválóan alkalmas szilikon alapú tisztítószerrel tudjuk áttörölni.
  • Figyeljünk arra, hogy ne használjunk agresszív tisztító- és súrolószereket a műanyag nyílászárókra, ezekkel többet ártunk, mint használunk, illetve a komolyabb munkákat bízzuk szakemberre!

Ha ezeket betartjuk, műanyag nyílászáróink hosszú életűek lesznek. Amennyiben szeretné felszerelni otthonát új műanyag nyílászárókkal, vagy nyílászáró cserére van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

A műanyag ablakok szigetelési problémái

tamasablak.hu

Sok helyen tapasztalható, hogy a fa vagy műanyag ablak szelel, a szoba nem tud maximálisan felmelegedni, ráadásul nem is gazdaságos, ha kifelé fűtünk. Sokan próbálkoznak különböző praktikákkal, például anyagot helyeznek az ablak réseihez, ám ez csak nagyon rövid ideig nyújt megoldást vagy abszolút nem is segít zord hidegben.

A megfelelő szigeteléshez profi szakember segítsége szükséges. Szinte bármilyen ablakot lehet szigetelni, csak a szigetelési módok és profilok különböznek egymástól.

Egy jó szigetelőanyag segítségével ezek az ablakszelelési problémák jelentősen csökkenthetőek. A szigetelőanyag jó formatartó tulajdonsággal rendelkezik és nagy hőmérsékleti ingadozást is elvisel. A szigetelőanyag átlagosan 15 évig tudja ellátni funkcióit, de természetesen attól is függ az élettartam, milyen jellegű használatnak van kitéve, és milyen minőségű. Azon is múlhat az élettartama, hogy a vasalat milyen mértékben tartja a szárnyat a tokon és az ablak nyitása-zárása közben esetleg elnyírja-e a szárny a szigetelőgumit.

Ha szeretné szolgáltatásainkat igénybe venni, esetleg szeretne új műanyag ablakokat, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

A műanyag ablakok karbantartása

Szeretné műanyag ablakát megkímélni, megfelelően karbantartani? Tanácsaink segítségével sokat tehet új ablaka hosszú élettartamáért.

A műanyag ablakok ápolását sajnos sokan elhanyagolják, ám súlyos ára van annak, ha valaki nem fordít kellő figyelmet a karbantartásra. Eleinte csak apróbb kopások keletkeznek az ablakon, majd a későbbiekben sajnos az erőltetés miatt vagy nem megfelelő használat következtében komolyabb gondok is felmerülhetnek.  Első lépésként sokat tehet ablaka érdekében, ha a nyílászárók állapotát ellenőrizteti bizonyos időközönként és az ablakszigeteléseket is ajánlatos megnézetni.

A műanyag ablakok zárjaival, vasalataival bizony évente kell egy kicsit foglalkozni. A vasalatok zsírozását évente célszerű elvégezni, 4-5 évente pedig szükséges újra beállítani.

Ha párásodik az ablaka, akkor ez a tényező az ablak minőségével és vastagságával függ össze. Ki kell deríteni szakember segítségével, hogy vajon mi okozhatja a párásodást.

Ha Ön is szeretne nyílászáró cserét, esetleg ablak beépítést, keressen fel megadott elérhetőségeink egyikén, és élvezze a műanyag ablakok előnyeit!

 

Új műanyag nyílászárókat az iskolákba is!

A közoktatás intézményeinek vezetői sajnos gyakran szembesülnek a pénzhiány problémájával, hiszen belegondolni is sok, mennyi mindenre kell a pénz egy iskolában. Új tornaszerekre, modernebb számítógépekre, projektorokra, interaktív táblákra, különböző épület felújítási munkálatokra, és még sorolhatnánk. A sor végtelen, csak az anyagi keret nem az.

Rosszul szigetelnek az ablakok az iskolában? Már nagyon régiek a nyílászárók és nem mutatnak esztétikusan? Úgy gondolja, már igencsak megérett az idő az ablakcserére az intézményében, és nem tud dönteni, milyen nyílászárókra váltsa a régieket? Forduljon hozzánk bizalommal, döntsön a műanyag ablak mellett!

A takarítószemélyzetnek sokkal kevesebb vesződsége lesz az ablakok takarításával: a műanyag ablakot nagyon könnyű tisztán tartani, és különösebb karbantartást sem igényel. Emellett rendkívül jó zaj- és hőszigetelő, egy jó minőségű műanyag ablakkal, amin nem szökik ki a meleg, sokat lehet spórolni a költségvetésen. Továbbá a kedvező ára sem utolsó szempont!

Válassza a műanyag ablakot, és keressen minket megadott elérhetőségeink bármelyikén!

 

Váltson műanyag nyílászárókra hétvégi házában, nyaralójában is!

Új műanyag nyílászárókat az iskolákba is!

Mindannyiunk nyaralóról, hétvégi házról álmodik, hiszen mi lehet annál fantasztikusabb, mint egy békés, nyugodt saját kis hely, lehetőleg minél közelebb vízhez és természethez? Egy hely, ahol otthonunk kényelméhez hasonló körülmények között pihenhetünk, ahova elvonulhatunk melegebb hétvégéken, ahol a nyári szabadságunkat tölthetjük?

Önnek nem álom a hétvégi ház, hanem már az építkezés folyamatában van? Tanácstalan, milyen nyílászárókat építtessen be, fát, vagy műanyagot? Honlapunkon a lehető legjobb helyen jár! Cégünk fő profilja a műanyag nyílászáró, és célunk eloszlatni minden műanyag ablakokkal, ajtókkal szemben kialakult előítéletet.

Lássuk, miért is jár jól műanyag nyílászárókkal: nos, egy nyaraló rengeteg költséggel jár, tehát nem lehet utolsó szempont a pénz, és a műanyag ablakok árfekvése sokkal kedvezőbb, mint a fáé. Viszont amellett, hogy olcsó, praktikus és hatékony is. A műanyag ablakok remek zaj- és hőszigetelési mutatókkal rendelkeznek, ezenkívül a fával ellentétben nagyon könnyen tisztán tarthatóak, így minden szempontból ideális választásnak bizonyulnak nyaralókba is.

Amennyiben elnyertük a bizalmát, keressen minket megadott elérhetőségeinken!

 

Ajtót cserélne? A biztonságra is gondolt?

nyílászáró csereTalán nem meglepő, de sokan azért szánják el magukat a nyílászáró cserére, mert úgy érzik, értékeik nincsenek elég nagy biztonságban. A modern ablakok és ajtók lényegesen nagyobb védelmet biztosítanak, mint a több évtizedes darabok, még akkor is, ha a régi nyílászárója jó állapotban van.

De miért is érdemes biztonsági ajtót választani?

  • Sokkal nagyobb a betörés esélye azoknál a házaknál, ahol látványos, hogy a rosszindulatú embereknek könnyebb dolguk lesz a behatolással. Ha biztonsági ajtót építtet be, akkor már csak az ajtó megjelenése miatt csökken a betörés esélye.
  • Erős, tartós, masszív konstrukcióról van szó, ami nem csak az embereket tartja kívül, hanem az időjárás ostromát is jól tűri, ennek köszönhetően pedig sokáig kifogástalan állapotban marad.
  • Ha már úgyis nyílászáró cserébe kezd, akkor miért ne választaná a legjobb lehetőséget?

Keressen minket Ön is bizalommal, ha szeretné biztonsági ajtóval növelni otthona védettségét – mi a rendelkezésére állunk nyílászáró csere kapcsán!

 

Milyen nyílászárókat válasszunk gyermekünk szobájába?

Milyen nyílászárókat válasszunk gyermekünk szobájába?A gyermekeink védelme és kényelme érdekében igyekszünk mindent megtenni, így amikor a gyermekszoba berendezésére és felújítására kerül a sor, érdemes ideális, csendes, nyugodt környezetet kialakítani számára.

Az optimális légkör megteremtéséhez jól szigetelő, masszív szerkezetű, ellenálló üvegezésű és könnyen tisztítható nyílászárókra van szükség. Ezeknek a feltételeknek tökéletesen megfelelnek műanyag nyílászáróink, amelyekkel biztonságban tudhatja gyermekét. A nyugodt pihentető alváshoz szükség van csendre, tehát a műanyag nyílászáróinknak nem csak a hőszigetelése kitűnő, amely ideális hőmérsékletet biztosít a kisgyermekek szobájában, hanem a hangszigetelés is remek. Így nem kell aggódnia, ha forgalmas útszakasz mellett laknak, hiszen minimális zaj szűrődik csak be a szobába. A gyermekek szeretik művészi képességeiket kiélni nem kívánt helyeken, így ha az ajtó lenne a következő célpont, akkor sincs semmi probléma, hiszen műanyag nyílászáróinkról könnyedén letörölhető a por és az egyéb szennyeződések.

Válassza a gyermekszobába is műanyag nyílászáróinkat! További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

 

Műanyag nyílászárók orvosi rendelőkbe is!

Műanyag nyílászárók orvosi rendelőkbe is!Napjainkban a hosszú várólisták és a nem megfelelő körülmények miatt, aki csak teheti, inkább a magánrendelőket választja, ha orvosra van szüksége. Azonban itt a betegek külön díj megfizetéséért nem csak a minőségi és gyors ellátást, hanem a legjobb körülményeket is elvárják. Ehhez jelentősen hozzájárulhatunk, ha a rendelőt műanyag nyílászárókkal szereljük fel!

A műanyag nyílászárók esztétikusak, könnyen tisztán tarthatók, és nem igényelnek különösebb karbantartást. Egy orvosi rendelőben, ahol sok vizsgálatnál le kell vetkőzniük a pácienseknek, kiemelt előnye a műanyag nyílászáróknak a kiváló hőszigetelő képességük. Még mérsékeltebb fűtés mellett is hatékonyan benn tartják a meleget, ami a fűtésszámlán is meglátszik majd. A betegek jogai miatt fontos még a jó hangszigetelés is, amely követelménynek a műanyag nyílászárók szintén megfelelnek.

Ha szeretné Ön is műanyag nyílászárókkal felszerelni rendelőjét, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, mindenben segítünk!

Share Button

Facebook

Mobil: +36 70 343 3188
Telefon: +36 46 656 159
E-mail: info@tamasablak.hu
Elérhetőségek