Műanyag ajtó

Műanyag ajtó

Minden ajtó más és más világot rejt maga mögött, amire, mi emberek, természetünknél fogva mindig is kíváncsiak voltunk.

Ha látunk egy ajtót, gyermeki lélekkel játszunk el a gondolattal, hogy vajon mi lehet mögötte.

Egy ajtó lehet fából és fémből, lehet kicsi és nagy, egyszerű és impozáns, és persze ott vannak még a műanyag ajtók is.

Modern világunk legnagyobb találmánya, a műanyag, ami szinte a világ összes iparágát forradalmasította, az ajtók területén is nagyszabású térhódításba kezdett.

A műanyag ajtók fém és fa társaikkal szemben egyrészt könnyebbek, tartósabbak és egyszerűbben tisztíthatóak. Egy műanyag ajtó a fém ajtóval ellentétben nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, a korrózió káros hatásainak.

Vállalkozásunk a németországi GEALAN gyár által előállított műanyag ajtók forgalmazásával foglalkozik. Már a GEALAN név önmagában a garanciával egyenlő, a vállalat 1968 óta foglalkozik a műanyag ajtók gyártásával. A folyamatos fejlesztések és a legújabb gyártási technológiák teszik lehetővé, hogy a GEALAN műanyag ajtók mindig az élen járjanak. Természetesen Európa egyik legrégibb és legtöbb tapasztalatot szerző gyárának műanyag ajtóira a garantált minőség mellé 5 év jótállást is biztosítunk.

Milyen típusú GEALAN műanyag ajtó érhető el kínálatunkban?

 • IQ LINE – 74 x 105 mm-es, 4 kamrás profil, horganyozott acélmerevítéssel.
 • IQ PRO – 74 x 126 mm-es, 4 kamrás profil, horganyozott acélmerevítéssel.

 

Mik a két típus közös tulajdonságai?

Mindkét műanyag ajtó UV stabil, alap esetben kívül-belül anyagában RAL 9016 fehér színű műanyag profil, mely 15 fa utánzatú és 10 RAL szerinti színben is megrendelhető.

Műanyag ajtóink a maximális biztonság érdekében 5 ponton záródnak és otthonát kilincsműködtetésű biztonsági zár védi, de igény esetén MABISZ minősítésű biztonsági zárral is megrendelhetőek.

Műanyag ajtóink 3 darab pánttal és egy pánttakaróval kerülnek forgalmazásra, melyek a stabilitást, a könnyed nyitást és zárást garantálják.

Műanyag ajtóinkhoz fehér és barna színben kínálunk kilincseket, valamint az akadálymentesítés céljából elérhetőek az alacsony és esztétikus alumínium küszöbök is.

Milyen műszaki tulajdonságokkal rendelkeznek az általunk forgalmazott műanyag ajtók?

 • Alap esetben 4 mm float – 16 mm légrés – 4 mm Super Low-e
 • U = 1,4 W / m2 K üvegezés, mely U = 1,1 W / m2 K-ig fokozható.
 • Világosszürke színű, EPDM szilikon gumiból készült, kettős ütközőtömítés, mely tökéletes, résmentes záródást biztosít.

 

Miért érdemes műanyag bejárati ajtóra váltani?

Ha szeretne spórolni a fűtésköltségen, nem elég az ablakokat lecserélni, hiszen a régi bejárati ajtón át ugyanolyan könnyedén távozik a hő, mint az elöregedett ablakokon. A műanyag bejárati ajtónak számos olyan jó tulajdonsága van, amely által sokkal korszerűbbé és biztonságosabbá válhat otthona.

A műanyag bejárati ajtóink kiváló minőségűek, horganyozott acéllal megerősítettek, hogy nagyban megkönnyítsék a betöréssel szembeni védekezést. Így az Önnel együtt élők és a vagyontárgyak is biztonságban lehetnek. A műanyag bejárati ajtók korszerű tömítéseiknek köszönhetően kiváló hő és hangszigetelő képességekkel rendelkeznek.

A műanyag bejárati ajtók igen esztétikus részét képezik a háznak vagy lakásnak. A bejárati ajtó az az elem, amit először megpillantanak a vendégek, ezért kiemelten fontos az első benyomás kialakulása szempontjából. Emellett fontos, hogy mind a ház külsejével, mind a belső kialakítással összhangban legyen, így nyújtva igazán esztétikus látványt otthonának. Az általunk kínált műanyag bejárati ajtók számos színben és kivitelezésben elérhetőek, hogy az Ön igényeit maximálisan kielégíthessük.

Ha minőségi és esztétikus bejárati ajtóra vágyik, keressen minket bizalommal!

 

A műanyag ajtók előnyei

Ma már a műanyag nyílászárók a legelterjedtebb típusok. A műanyag adta előnyöket manapság már sok esetben nem képes legyőzni a fa vagy a fém.

A műanyag ajtóknak az ablakokhoz hasonlóan a következő fő előnyei vannak:

 • Kiváló a hőszigetelésük, és a régi huzatos ajtók után, hatalmas minőségi ugrást jelentenek.
 • Jó hangszigetelők is, ami egy társasházi lakás, vagy forgalmas környék esetében nagy előny.
 • Nagyon biztonságos a betörésekkel szemben, és különböző típusú, számú zárral rendelkező modellek érhetők el.
 • Jóval olcsóbb, mint a fából előállított ajtók, hiszen a gyártási költsége kevesebb a műanyagnak, mint a fának.
 • Könnyen, gyorsan tisztítható a felület, nem igényel külön ápolást.

Mindezek együttvéve a műanyag nyílászárókat a piac egyik legnépszerűbb termékeivé tették, így ma már nem is érdemes sokat gondolkodni a vetélytársakkal szembeni előnyök megismerése után. Ha Ön ajtót készül cserélni vagy beépíteni, tekintse meg kínálatunkat, valamint keressen minket bátran kérdéseivel!

 

Hogyan ápolja a műanyag ajtókat?

Hogyan ápolja a műanyag ajtókat?A műanyag ajtók tisztítása, karbantartása hasonlít ahhoz, amit már a műanyag ablakok kapcsán megszokhattunk, azonban hatalmas különbség, hogy ezen megoldás esetében a műanyag felület sokkal nagyobb, mint az ablaknál, ami azt jelenti, hogy igazán óvatosan kell elbánnunk a tisztítószerekkel, hogy ne okozzunk látványos sérülést. Persze, ez könnyen megoldható és ez az apró odafigyelés igazán megéri a műanyag ajtó számos előnye mellett!

Mit kell tehát tennünk, hogy a műanyag ajtó sokáig szép és hibátlan maradjon?

 • A tisztítást végezzük puha ronggyal, szivaccsal, nem maró tisztítószerrel. A műanyag nem issza be a szennyeződéseket semmilyen körülmények között, így ennél többre nem is igazán lesz szükség.
 • Vizsgáljuk meg a tömítőszalagokat, ha elérnek, beszakadnak, akkor cseréltessük ki.
 • Ellenőrizzük a kilincset és ajtópántokat rendszeresen, hogy bármilyen meghibásodást azonnal észrevehessünk.

Egy kis odafigyeléssel a műanyag ajtó rendkívül hosszú ideig a szolgálatára lehet és segítheti otthona védelmét. Bátran kérje segítségünket a tökéletes kialakításhoz!

Share Button

Facebook

Mobil: +36 70 343 3188
Telefon: +36 46 656 159
E-mail: info@tamasablak.hu
Elérhetőségek